ÉPÜLETFÓLIA

HŐ ÉS FÉNYVÉDŐ -
Energiamegtakarítás SkyFol Üvegfóliákkal

Az üvegfóliák egyik legfontosabb funkciója a hő elleni védelem. Költségmegtakarítás és komfort szempontjából kiemelten fontos, hogy milyen fóliát választunk, mivel hatalmas teljesítménybeli különbségek vannak a különböző sorozatok között. Először is meg kell értenünk a napsugárzás okozta felmelegedés forrásait.

A szolárfólia segít a nem kívánatos sugárzásokat kiszűrni. Az UV sugárzást 99%-ban elnyeli, ezzel védve egészségünket és értéktárgyaink tartósságát. Energetikai szempontból, bár az UV sugárzás fajlagosan magas energiatartalmú, mégsem számottevő, mivel kis része esik az általunk vizsgált tartományba. Energetikai szempontból releváns tartományokban az energia egy része visszatükröződik, másik része áteresztődik, maradéka pedig elnyelődik.

PARTNERÜNK A SKYFOL

Világos vagy sötét:

Ha a benapozottság nem túlzott mértékű, akkor válasszunk 50 vagy 70% fényáteresztésű fóliát. Amennyiben a besugárzott fény zavaró, akkor 15%-os fényáteresztést válasszunk. Lakásokban, üzlethelységekben nem szoktunk 50%-nál sötétebb fóliát javasolni, míg télikertekben, gyárakban, teljes üvegfallal rendelkező irodákban 15 vagy 35%-os fólia az optimális.

Beltéri vagy kültéri:

A kültéri fólia a leghatékonyabb a hűtési energiacsökkentés szempontjából, ám a beltéri jobb választás, ha minden évszakban szeretnénk megtakarítani. Amennyiben megoldható, úgy kültéri fóliát csak függőleges állású üvegeken javaslunk telepítésre, ferde üvegsíkok esetén a jelentősen hosszabb garanciaidő jobb választássá teszi a beltéri változatokat.

Téli-nyári energiavédelem:

Nyáron a kültéri fóliák hatékonyabbak a beltéri változatoknál, ám télen ez a hatás megfordul, mivel az elnyelt hőmennyiség kisugárzásával a beltéri fólia fűtőértéket hordoz, valamint speciális változataiban hatékonyan veri vissza a belső középinfra hősugárzást, melyet az üveg elnyel. Optimális választás a P50, vagy erősebb fényszűrés esetén az SI15LE .

A fóliák téli hővédelme

A téli hővédelem esetén ideális, ha a fólia az infraközeli áteresztést megtartja, valamint a hosszú hullámhosszú infravörös sugárzást visszatükrözi. A fóliák jelenleg ezt a hatást nem képesek elérni, ám mivel a hosszú hullámhosszú infravörös sugárzás benntartása a téli hőveszteség szempontjából fontosabb, így szintén az alacsony elnyelésű és magas tükrözésű fóliák használata ajánlott.

SkyFol ThermoProtect Exterior Sorozat

A fejlett low-e bevonatos, többrétegű üvegezések jelentősen csökkentik a hővédő üvegfóliák hatékonyságát, mivel a fóliák által elnyelt hőmennyiség a belső térben reked. A jelenség kikerülésére legalkalmasabb megoldás a ThermoProtect Exterior kültéri fóliák alkalmazása, melyek az üveg külső felére telepítve az elnyelt hőmennyiséget kifelé sugározzák. A ThermoProtect Exterior sorozat további különlegessége, hogy a benne lévő alumínium fémezést a létező legmodernebb fémezési eljárás, az ún. sputtering technológia alkalmazásával viszik fel a felületre. Előnye a hagyományos fémgőzöléses eljárással szemben, hogy zártabb és egyenletesebb fémréteget képezve hatékonyabb és tartósabb megoldás. A SkyFol ThermoProtect Exterior sorozatú fóliák intenzív hővédő tulajdonságuk mellett 99%-ban szűrik az UV sugárzást, ezzel védve egészségét, valamint berendezési tárgyait a fakulástól. A SkyFol kültéri üvegfóliák speciális karcálló réteggel kezeltek, ezzel hosszútávon is biztosítva a makulátlan megjelenést. Mint valamennyi SkyFol ThermoProtect üvegfólia az Exterior sorozat is az Egyesült Államokban készült, magas minőségű alapanyagra és szigorú minőségbiztosítási rendszer mellett.

ThermoProtect fóliák

Hatékony hővédelmi megoldások!

 • Kiváló hővédelmi tulajdonságok
 • Ragyogáscsökkentés
 • Nappali belátásvédelem
 • Fejlett UV szűrés
 • 5 / 3 év garancia

BELÁTÁS ELLEN

Praktikus térelválasztás és belátásvédelem

A SkyFol Decour üvegfóliák ideális védelmet nyújtanak betekintés ellen fürdőkben, mellékhelységekben, tárgyalókban, vagy raktárakban. A különböző mintázatú fóliákkal stílusos térelválasztást érhet el, mely egyszerűen cserélhető, ha változtatni szeretne.

Szilánkvédelem

A Decour üvegfóliák törés esetén gátolják a szilánkosodást, ezzel védve Ön és környezete biztonságát az egyik legveszélyesebb balesetforrástól.

Tartós PET alapanyag

A Decour ablakfóliák ultraerős PET alapanyagból készülnek. Szemben az általánosan használt PVC dekorációs fóliákkal a PET fóliák sokkal tartósabbak, évek múltán sem zsugorodnak.

Kifogástalan telepítés

Az ablakfóliák telepítése nem egyszerű dolog. Elég egy apró porszem és máris látszik a ragasztásból eredő hiba. A SkyFol Telepítői Hálózat vizsgázott, szerződéses viszonyban álló szakemberei által végzett munkával biztosan meg lesz elégedve

SZILÁNKMENTESÍTŐ, BETÖRÉSVÉDŐ

Praktikus térelválasztás és belátásvédelem

Biztonsági Üvegfóliák – Üvegre szabott védelem!

 • Egyben tartja a széttört üvegtáblát
 • Gátolja az áthatolást
 • Kristálytiszta megjelenés
 • Kombinált hővédő változatok
 • Fejlett UV szűrés
 • 10 év garancia

Biztonsági fóliák – A megfizethető védelem

A mai világban a vandalizmus, bűncselekmények, balesetek és természeti katasztrófák számos gondot okoznak. Vastag minőségi poliészter fólia alapanyagokat használva, melyek erős ragasztóval kerülnek felszerelésre az  üvegfelületekre, a SkyFol biztonsági fólia egy optikailag tiszta és mégis erős védelmet nyújt üvegtörés esetén. A balesetek és szándékos rongálások hatásai jelentősen csökkenthetők. A SkyFol biztonsági fólia termékek hatásos védelmet nyújtanak gépkocsik üvegein is egy ütközés vagy lopás esetén.

SkyFol Security A Biztonságos Megoldás

Az üveg egyik legveszélyesebb tulajdonsága, hogy töréskor a szétrepülő szilánkok halálos sérüléseket is okozhatnak. Megoldást nyújtanak erre a problémára a SkyFol Security biztonsági fóliák, melyek üvegtörés esetén egyben tartják az üvegtáblát, ezzel megakadályozva a veszélyes sérüléseket. Vastagabb változataiban a SkyFol Security biztonsági üvegfóliák drasztikusan meghosszabbítják az üvegen történő áthatolást, ezzel védve értéktárgyait és személyi biztonságát. A SkyFol Security biztonsági üvegfóliák elérhetőek fémezett, hővédő változatokban is tükrös ezüst és neutrális kivitelekben. A SkyFol Security biztonsági fóliák 99%-ban szűrik az UV sugárzást, ezzel védve egészségét, valamint berendezési tárgyait a fakulástól. A Security biztonsági fóliák kétszeres ipari karcálló réteggel kezeltek, ezzel hosszútávon is biztosítva a makulátlan megjelenést. Valamennyi SkyFol Security biztonsági fólia az Egyesült Államokban készül, magas minőségű alapanyagra és szigorú minőségbiztosítási rendszer mellett.

SZABÁLYOK

MABISZ és nemzetközi minősítések

A SkyFol biztonsági és betörésvédelmi fóliák gyártói valamennyi nemzetközi minősítéssel rendelkeznek. A SkyFol valamennyi biztonságvédelmi terméke MABISZ minősített.